http://www.nbs.nbs.bg.ac.yu/events/event.php?id=35017

Разговор

Разговор поводом објављеног зборника радова „Између киборга и химере. Човек и савремена биоетика”
Учествују:
др Миша Ђурковић,
др Зоран Деврња,
др Веселин Митровић, и
Никола Маринковић.

17.05.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан.
Добро дошли!

Задовољство нам је да вас позовемо 17. маја, у 19 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије на разговор поводом објављеног зборника радова Између киборга и химере. Човек и савремена биоетика, који је уредио Миша Ђурковић а објавила издавачка кућа Катена Мунди у сарадњи са Институтом за европске студије (2019).

Учествују: др Миша Ђурковић, научни саветник Института за европске студије, др Зоран Деврња, доцент на Православном богословском факултету, др Веселин Митровић, научни сарадник Филозофског факултета у Београду, и Никола Маринковић, извршни уредник издања.


Између киборга и химере је зборник текстова о новим перспективама света: трансгенетици, роботизацији тела, еутаназији и другим праксама које постају кључни изазови не само наше будућности, већ и времена у коме живимо.
Гости ће, према томе, током програма одговарати на следећа питања: Да ли нове технологије мењају суштину човека? Шта подразумева спајање робота и човека? Каква је технобудућност у Србији? Проблем еутаназије. Шта је биоетика?


Добро дошли!