http://www.nbs.nbs.bg.ac.yu/events/event.php?id=34383

Семинари

Успешно завршени семинари у Народној библиотеци Србије

21.12.2018. у 12:00 h

Кроз концепт „Међународна библиотечка платформа за учење о Холокаусту”, коју је развила организација Тераформинг из Србије, Народна библиотека Србије наставља успешну сарадњу на пољу учења о Холокаусту и сећања на њега. Током децембра 2018. у Народној библиотеци Србије одржана су два семинара на поменуту тему:
• 7. децембар 2018: Народна библиотека Србије и Заједница матичних библиотека Србије организовале су семинар за библиотекаре под називом: „Библиотеке Србије у међународној библиотечкој мрежи за учење о Холокаусту”. Полазници семинара били су библиотекари из Србије, са циљем упознавања и инцијативом за даље ширење сећања на Холокауст.
• 13. децембар 2018: Народна библиотека Србије била је домаћин и семинара “Librarians and archivists and the new international resources for teaching and learning about the Holocaust”, у сарадњи са мрежном организацијом Тераформинг. Полазници семинара били су угледни стручњаци који се баве темом Холкауста из целог света. Тога дана организован је и свечани догађај, где је представљена синтеза две изложбе о Холокаусту – „Писање страдања: књига о књигама: водич кроз публикације о Холокаусту”, ауторке Биљане Албахари, и „Неке речи о Холокаусту у Србији”, чији је аутор Мишко Станишић. Том догађају, у Атријуму НБС, присуствовали су и представници дипломатског кора, као и представници Министраства културе и информисања Републике Србије и Министарства спољних послова Републике Србије.