http://www.nbs.nbs.bg.ac.yu/events/event.php?id=33889

Представљања

Дани прикупљања прича о миграцијама
У склопу кампање: Европска година културног наслеђа 2018.

19.10.2018. у 10:00 h
Програми су део европског пројекта дигитализације садржаја са темом миграција како би се формирала тематска збирка о миграцијама која ће се наћи у збиркама Европеане, највећег европског портала за дигитализовано културно наслеђе са преко 58 милиона дигиталних и јавно доступних објеката.

Народна библиотека Србије, у сарадњи са Европеаном, дигиталном платформом која представља европско културно наслеђе, организује Дане прикупљања прича о миграцијама, и то 19. октобра у времену од 10 до 20 сати и 20. октобра од 10 до 15 сати.
Позивамо све заинтересоване да, том приликом, испричају своју причу о миграцији, било да је њен повод био посао, школовање, љубав или нешто сасвим треће. Причу би пратио неки предмет, писмо, разгледница, фотографија, књига, часопис, одевни или било какав други тродимензионалан предмет, који ће на лицу места бити скениран или фотографисан. Приче ће, заједно са фотографијом или скенираним предметом, бити објављене на сајту Европеане, у оквиру тематске збирке о миграцијама, која, поред прича грађана широм Европе, представља и грађу из европских институција културе.

Европски Дан прикупљања прича о миграцијама, Београд

Прочитајте прикупљене приче на порталу Европеана • Студенти Универзитета Метрополитан фотографисаће предмете за приче о миграцијама, а дигитална изложба њихових фотографија о гастарбајтерима биће доступна у простору испред Амфитеатра.  --------------
  Трибина ПРИЧЕ О МИГРАЦИЈАМА
  Учествују: Кајоко Јамасаки, Дана Тодоровић, Стеван Тонтић, Жарко Радаковић и Драгослав Дедовић
  19. октобар, у 19 сати
  АМФИТЕАТАР Народне библиотеке Србије