http://www.nbs.nbs.bg.ac.yu/events/event.php?id=33873

Представљања

Представљање књиге Сликај и ћути! Милоша Шобајића
(Вукотић медиа, 2018)
Учествују: проф. др Мило Ломпар, Манојло Мањо Вукотић, директор Вукотић медиа, Драган Јовановић Данилов, песник, и Милош Шобајић, сликар

16.10.2018. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли !!

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете 16. октобра, у 19 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије, на представљање књиге Сликај и ћути! Милоша Шобајића (Вукотић медиа, 2018).

Учествују: проф. др Мило Ломпар, Манојло Мањо Вукотић, директор Вукотић медиа, Драган Јовановић Данилов, песник, и Милош Шобајић, сликар.

~ „Он указује на страхобну антрополошку кризу модерног човека, устаје против деструкције и нихилизма у свим доменима људског живота, поставља болеснику тачну дијагнозу и упозорава на погубне изборе, али и на нове, спасоносне излазе.“ (Драган Јовановић Данилов)

~ „Као самоуверени субјект слободне стваралачке акције, Шобајић реагује на репресивну стварност периода транзиције који, наводно, дели миленијумску уметност од њеног „другог“ почетка. Он то чини са револтом Камијевог побуњеног човека...“ (Ђорђе Кадијевић)

Милош Шобајић је рођен 1945. године у Београду. Ликовну академију завршио је у Београду 1970. године. Живи и ради у Паризу од 1972. године, а 2005. године у Београду оснива Факултет за уметност и дизајн на Универзитету Мегатренд, на којем је професор и декан до 2014. године.

Имао је преко осамдесет самосталних изложби и излагао на преко четири стотине двадесет групних изложби по свету. Његова дела се налазе у тридесетак светских музеја. Добитник је низа награда у Србији, а ЛЕгат Милоша Шобајића отвара се у Београду текуће године.

Фото албум са Facebooka Народне библиотеке Србије