Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Разговор > Књижевни разговори са Нином Живанчевић
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Разговор Arhiva
Књижевни разговори са Нином Живанчевић

28.06.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке СрбијеЗадовољство нам је да вас 28. јуна, у 19 сати, позовемо у Атријум Народне библиотеке Србије на Књижевне разговоре са Нином Живанчевић.

Учествују: Павле Ћосић, лингвиста, писац и уредник у ИК Корнет; Нађа Парандиловић, уредница у издаваштву, бави се прозодијом и експерименталном фонетиком; Нина Живанчевић, песникиња, прозаисткиња, критичарка, преводитељка и професорка.

На Књижевним разговорима са Нином Живанчевић биће дотакнуте теме песничког, прозног и есејистичког опуса наше познате књижевнице, која ће том приликом говорити своју поезију. Посебан осврт биће дат на несвакидашњу књигу Нине Живачневић Оно што се памти, у издању Корнета, која припада припада новом, хибридном жанру теоријско-прозног, антрополошког есеја, односно, есејистичке контемплације у духу анархо антрополога Дејвида Гребера, који је у поговору коментарисао ово штиво, сврставајући га у доба пост-роботске комуникације АНТРОПОЦЕНА.

Нина Живанчевић је објавила 15 књига поезије, 2 књиге кратких прича, 2 романа, 3 књиге есеја. Предавала је књижевност и теорију позоришне авангарде на универзитетима и институтима у Америци и Европи. Изводи поетске перформансе са познатим уметницима. Дела је објавила на српском, енглеском и француском. Живи у Паризу.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња