Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљање - Портала за женску и родну историју
https://zristorija.iib.ac.rs/
Историјски институт Београд
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљање - Портала за женску и родну историју
https://zristorija.iib.ac.rs/
Историјски институт Београд
Говоре: Ана Столић, Даша Духачек, Јасмина Милановић, Иван Миленковић

29.05.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!


Велико нам је задовољство да вас позовемо да 29. маја, u 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на представљање - Портала за женску и родну историју - https://zristorija.iib.ac.rs/ - Историјски институт Београд

Говоре:
Ана Столић
Даша Духачек
Јасмина Милановић
Иван Миленковић

 • О Пројекту
  Пројекат Портал за женску и родну историју је осмишљен да би се дефнисала, сачувала и учинила доступном вредна историјска грађа о прошлости жена (и мушкараца), о историји родних односа и историји феминизма у Србији (Југославији) у последња два века.
  Историјска грађа представљена у дигиталној форми и упути на сродне линкове на којима је већ доступна грађа, допринеће бољој комуникацији у научној заједници заинтересованој за женску и родну историју. Верујемо, такође, да ће представљање научних радова колега и колегиница из ове области у земљи, оснажити регионалну и међународну сарадњу. Реализацију пројекта помогло је Министарство културе и информисања Републике Србије а подршку је пружио Историјски институт Београд.

 • Женска и родна историја
  Један од циљева Портала за женску и родну историју је да се ово историографско подручје које је дисциплинарно заступљено на многим универзитетима у Европи и у региону приближи нашим корисницима/цама. Зато ће овде бити представљени најважнији теоријски текстови који су имали и, који имају и данас, формативну улогу у настајању, преиспитивању, као и у научним резултатима женске и родне историје.
 • горе штампај пошаљи
  О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња