Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Разговор > Разговор поводом објављеног зборника радова „Између киборга и химере. Човек и савремена биоетика”
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Разговор Arhiva
Разговор поводом објављеног зборника радова „Између киборга и химере. Човек и савремена биоетика”
Учествују:
др Миша Ђурковић,
др Зоран Деврња,
др Веселин Митровић, и
Никола Маринковић.

17.05.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан.
Добро дошли!


Задовољство нам је да вас позовемо 17. маја, у 19 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије на разговор поводом објављеног зборника радова Између киборга и химере. Човек и савремена биоетика, који је уредио Миша Ђурковић а објавила издавачка кућа Катена Мунди у сарадњи са Институтом за европске студије (2019).

Учествују: др Миша Ђурковић, научни саветник Института за европске студије, др Зоран Деврња, доцент на Православном богословском факултету, др Веселин Митровић, научни сарадник Филозофског факултета у Београду, и Никола Маринковић, извршни уредник издања.


Између киборга и химере је зборник текстова о новим перспективама света: трансгенетици, роботизацији тела, еутаназији и другим праксама које постају кључни изазови не само наше будућности, већ и времена у коме живимо.
Гости ће, према томе, током програма одговарати на следећа питања: Да ли нове технологије мењају суштину човека? Шта подразумева спајање робота и човека? Каква је технобудућност у Србији? Проблем еутаназије. Шта је биоетика?


Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња