Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Разговор > Tрибинa поводом објављеног дела „Суперинтелигенција” Ника Бострома (превео Горан Рујевић; издавач Академска књига, 2018)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Разговор Arhiva
Tрибинa поводом објављеног дела „Суперинтелигенција” Ника Бострома (превео Горан Рујевић; издавач Академска књига, 2018)
Учествују:
проф. др Милан Ћирковић,
проф. др Дамир Смиљанић,
проф. др Слободан Перовић,
Горан Рујевић и
проф. др Војин Ракић
.

23.04.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије


Улаз је слободан!
Добро дошли!!
Народна библиотека Србије и Академска књига вас позивају да 23. априла, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на трибину поводом објављеног дела Суперинтелигенција Ника Бострома (превео Горан Рујевић; издавач Академска књига, 2018).


Учествују: проф. др Милан Ћирковић, проф. др Дамир Смиљанић, проф. др Слободан Перовић, Горан Рујевић и проф. др Војин Ракић.


Учесници трибине ће покушати да одговоре на следеће питање: „Шта ће се десити када се појави вештачка интелигенција која човека надмашује у општој интелигенцији?”.

Повод за трибину која се одржава на Светски дан књиге и ауторског права јесте Суперинтелигенција филозофа Ника Бострома, у којој су темељно размотрени могући начини на које суперинтелигенција може да се појави, те како треба промишљати о изазовима са којима се можемо суочити тим поводом, као и о могућим решењима.

Вештачке интелигенције излазе из домена научне фантастике и ступају у стварност, а ускоро ће ступити и у нашу свакодневицу. Машински умови аутоматизују многобројне процесе које су претходно обављали људски делатници и притом их ефикасније извршавају. Све наведено наводи на то да је проблем суперинтелигенције заправо средишње питање времена у коме живимо.


Улаз је слободан!
Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња