Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљање романа „Азбука за непослушне” Венка Андоновског (Архипелаг, 2017)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљање романа „Азбука за непослушне” Венка Андоновског (Архипелаг, 2017)
Говоре:
Венко Андоновски
Гојко Божовић.

22.04.2019. у 12:00 h
Центар словенских култура у Народној библиотеци Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!!


Позивамо Вас да у понедељак, 22. априла 2019, у 12 сати, дођете у Центар словенских култура у Народној библиотеци Србије на представљање романа Азбука за непослушне македонског књижевника Венка Андоновског (Архипелаг, Едиција 100 словенских романа, 2017).


Говоре:
Венко Андоновски, аутор, и
Гојко Божовић, књижевни критичар, песник, директор издавачке куће Архипелаг.

Центар словенских култура у Србији је основан 2018. године, при Народној библиотеци Србије, са идејом очувања и развоја културних вредности и традиције словенских земаља, грађењем мостова између држава, установа, појединаца, са жељом за заједничким представљањем другим срединама. Иницијатор и суоснивач је Форум словенских култура, са седиштем у Љубљани, који уједињује 13 земаља: Белорусију, Босну и Херцеговину, Бугарску, Македонију, Пољску, Русију, Словачку, Словенију, Србију, Украјину, Црну Гору, Хрватску и Чешку.

За један од првих програма одабрано је представљање књижевног дела македонског књижевника Венка Андоновског, Азбука за непослушне, у Едицији 100 словенских романа, едицији која је започела интензивну књижевну размену између словенских народа, као и упознавање несловенског света са словенским књижевностима.

Венко Андоновски је романсијер, приповедач, драмски писац, песник, есејист, књижевни теоретичар, преводилац. Добитник је више књижевних награда, аутор десет романа и један од најзначајнијих и најчитанијих савремених македонских писаца, преведен на више европских језика. Живи у Скопљу.

Роман који ћемо представити парадигма је постмодерног наратива, који својим идејним и мисаоним планом узнемирава, обезбеђује драмски сукоб у радњи, чију линију Андоновски брижљиво води под формом алегорије и обликује у снажне слике модерних времена, у којима вечно важна питања добијају свој пуни одјек, у дилемама и изазовима нас и наших савременика.

Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња