Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљање књиге „Слепе улице историје. Елита, (дис)континуитет и легитимитет” др Невена Цветићанина (Архипелаг, 2019)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљање књиге „Слепе улице историје. Елита, (дис)континуитет и легитимитет” др Невена Цветићанина (Архипелаг, 2019)
Учествују:
др Душко Лопандић,
др Горан Башић,
др Срећко Ђукић,
Гојко Божовић
и др Невен Цветићанин.

17.04.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!!


Задовољство нам је да вас позовемо да 17. априла, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на представљање књиге Слепе улице историје. Елита, (дис)континуитет и легитимитет др Невена Цветићанина (Архипелаг, 2019).

Учествују:
др Душко Лопандић, амбасадор,
др Горан Башић, директор Института друштвених наука,
др Срећко Ђукић, амбасадор, Форум за међународне односе европског покрета,
Гојко Божовић, главни уредник Архипелага,
и др Невен Цветићанин, аутор.

Настала као плод ауторових истраживања узрока који српско друштво у модерној историји чине нестабилним, књига Слепе улице историје. Елита, (дис)континуитет и легитимитет у свом средишту има питања (дис)континуитета и легитимитета, али се на њима не зауставља већ испитује могуће и нужне кораке које је неопходно да учине српске елите како би друштво из конфликтног и дисторзичног стања (дис)континуитета било преведено у стање смирујућег, делатног и бесконфликтног легитимитета.
„Српско друштво у првим деценијама 21. века одаје утисак недовршеног и нестабилног друштва које тумара кроз лавиринте историје често завршавајући у њиховим слепим улицама. Посвађано изнутра, подељено према споља, изложено и изнутра и споља ’рату свих против свију’, без базичног поверења између различитих делова друштва, српско друштво има све разлоге да брине за свој дугорочни опстанак.” (др Невен Цветићанин)

Невен Цветићанин (1974) дипломирао је (1999) и магистрирао (2003) на Групи за филозофију Филозофског факултета у Београду са темама из немачке класичне и немачке савремене филозофије. Докторску дисертацију је одбранио (2007) на Катедри за политичку социологију Факултета политичких наука у Београду са темом из историје политичких концепата. Боравио је на постдокторским студијама (2009/2010) на Универзитету у Стирлингу у Шкотској, у Великој Британији, где се усавршавао из области новије европске историје и историје политичких идеја.
Аутор је две научне монографије (Европска десница између мача и закона и Епоха с оне стране левице и деснице) и књиге есеја (Реквијем револуцији), као и педесетак научних радова објављених у домаћим и страним научним часописима и зборницима. Запослен је на Институту друштвених наука у Београду.

Добро дошли!горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња