Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Разговор > Ρазговор поводом тематских бројева Часописа за студије уметности и медија АМ – AM Journal of Art and Media Studies (Факултет за медије и комуникације, 2018)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Разговор Arhiva
Ρазговор поводом тематских бројева Часописа за студије уметности и медија АМ – AM Journal of Art and Media Studies (Факултет за медије и комуникације, 2018)
Учествују:
др Дубравка Ђурић
др Санела Николић
др Миодраг Шуваковић
др Никола Дедић
др Лука Бешлагић

09.04.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије


Улаз је слободан!
Добро дошли!!


Позивамо вас да 9. априла, у 19h, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на разговор поводом тематских бројева Часописа за студије уметности и медија АМ – AM Journal of Art and Media Studies, у издању Факултета за медије и комуникације, Београд, 2018.


Учествују:

др Дубравка Ђурић (редовна професорка на Факултету за медије и комуникације, Београд),
др Санела Николић (доценткиња на Факултету музичке уметности, Београд),
др Миодраг Шуваковић (редовни професор и декан Факултета за медије и комуникације, Београд),
др Никола Дедић (ванредни професор на Факултету музичке уметности, Београд) и др Лука Бешлагић (доцент на Факултету за медије и комуникације, Београд).

Часопис за студије уметности и медија АМ – AM Journal of Art and Media Studies посвећен је научној, теоријској и уметничкој проблематизацији савремених уметности и медија.
У 2018. години објављена су три тематски профилисана броја часописа. Фокус броја 15 (април 2018) био је на експерименталном филму, његовој историји и теорији, ауторима и делима. Овај темат је мотивисан чињеницом да се експериментални филм, са појавом видеа, експерименталног видеа и видео-инсталација, са једне стране, и дигиталних технологија са друге стране, нашао у ситуацији која захтева да буде теоријски предочена. Аутори из Србије, Пољске, Тајвана, Америке и Канаде дали су своје доприносе теоретизацији експерименталног филма из различитих дисциплинарних поља. У броју 16 (септембар 2018) тематизована су питања модерног доба, модерности и модернизма. Аутори су критички приступили историјским манифестацијама модернизма али и значају који модернизам има за данашњу естетику, теорију уметности, филозофију, архитектуру, друштвену теорију и политику. Октобарски број у 2018. години био је посвећен телевизијским серијама и феномену наративне комплексности савремених телевизијских програма у контексту дигитализације, глобализације, неолиберализма, потрошачког друштва и медијског империјализма. Аутори су у текстовима показали на који начин масовни медији учествују у нормализацији савремених политичких тенденција, те како поједина остварења међу многобројним телевизијским серијама улазе у дијалог са економским кризама, тероризмом, насиљем, друштвеним маргинализацијама и одређеним културалним тенденцијама.

Улаз је слободан!
Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња