Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Разговор > Вече посвећено Амосу Озу
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Разговор Arhiva
Вече посвећено Амосу Озу
Учествују:
Вида Огњеновић
Иван Ивањи
и Филип Давид

02.04.2019. у 18:00 h
18h, Атријум Народне библиотеке Србије
20h, Амфитеатaр Народне библиотеке Србије


Улаз је слободан!
Добро дошли!!


Позивамо вас да 2. априла, у 18 и 20h, дођете у Народну библиотеку Србије на вече посвећено Амосу Озу, недавно преминулом израелском књижевнику.


Програм у 18h, у Атријуму, отвара трибина на којој ће о Озовом стваралаштву говорити књижевници: Вида Огњеновић, Иван Ивањи и Филип Давид.

У 20h, у Амфитеатру, приказује се израелски документарни филм Природа снова (режија Јонатан Цур и Маша Цур, 2009). Реч је о остварењу у коме се приказују две године живота Амоса Оза, његовог дружења са колегама писцима и читаоцима у Израелу и широм света као и рада на промовисању идеје о дводржавном решењу израелско-палестинског конфликта.


Амос Оз рођен је 1939. године у Јерусалиму, где је студирао филозофију и књижевност на Хебрејском универзитету. Сматра се једним од највећих израелских писаца и интелектуалаца савременог доба. Поред књижевности, посветио се и сталном промишљању израелско-палестинских односа; заговорник је мира на Блиском истоку. Добитник је многих међународних књижевних награда и аутор књижевних дела, међу којима су романи: Црна кутија, Познавати жену, Фима, Не одлази ноћас, Исто море, Мој Михаел и Јуда; романсирана аутобиографија: Прича о љубави и тами; документарна прозна дела: На тлу Израела, Падине Либана, Израел, Палестина и мир и Почетак приче. Преминуо је 28. децембра 2018. године.

Догађај организују Амбасада Израела, издавачака кућа Лагуна и Народна библиотека Србије.

Улаз је слободан.
Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња