Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљање књиге „Савремено позориште: естетско искуство и преступничке праксе” Влатка Илића (Стеријино позорје, 2018)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљање књиге „Савремено позориште: естетско искуство и преступничке праксе” Влатка Илића (Стеријино позорје, 2018)
Учествују:
проф. др Дивна Вуксановић
проф. др Ирена Ристић
проф. др Влатко Илић

29.03.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!!


Задовољство нам је да вас позовемо да у петак 29. марта, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на представљање књиге Савремено позориште: естетско искуство и преступничке праксе аутора Влатка Илића (издавач Стеријино позорје, Нови Сад, 2018).

О књизи говоре: проф. др Дивна Вуксановић, проф. др Ирена Ристић и проф. др Влатко Илић

Представљање књиге биће уједно и повод за дијалог о преступничкој природи савремене уметности, позицији позоришта данас и његовој условљености актуелним друштвеним поретком те доживљајем света око нас и нашег места у њему.

Књигa Савремено позориште: естетско искуство и преступничке праксе представља критичко преиспитивање уметности театра, с посебним освртом на савремене позоришне поетике и естетска искуства која из њих проистичу. Настављајући истраживачки рад започет у претходној књизи, као и многобројним теоријским чланцима објављеним у научној периодици, Влатко Илић овом приликом отвара неколико нових, значајних питања везаних за савремени театар.

Аутор Влатко Илић је ванредни професор на катедри за теорију и историју Факултета драмских уметности у Београду, теоретичар је уметности и медија и позоришни стваралац. Аутор је књиге Увод у нову теорију позоришта (Нолит/Алтера, Београд, 2011), један од уредника тематске публикације Theatre within the Context... and not just Theatre / Позориште у контексту... и не само позориште (Hop.La!/Факултет драмских уметности, Београд, 2016) и добитник Специјалне Стеријине награде за режију (2007).Улаз је слободан – добро дошли у Народну библиотеку Србије!!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња