Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљање књиге Методско начело естетике Мирка Зуровца (Службени гласник, 2018)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљање књиге Методско начело естетике Мирка Зуровца (Службени гласник, 2018)
Учествују:
проф. др Ирина Деретић,
проф. др Дивна Вуксановић,
проф. др Небојша Грубор
и доц. др Уна Поповић

28.03.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!!


Поштовани,
Задовољство нам је да вас позовемо да 28. марта, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на представљање књиге Методско начело естетике Мирка Зуровца (Службени гласник, 2018).

Учествују: проф. др Ирина Деретић, проф. др Дивна Вуксановић, проф. др Небојша Грубор и доц. др Уна Поповић.

Књига Методско начело естетике проф. др Мирка Зуровца нашла се у најужем избору за награду „Никола Милошевић” за најбољу књигу у области теорије књижевности, естетике и филозофије у 2018. години.
Овом књигом професор Зуровац указује на пут на коме се открива она страна лепоте и уметности која нам се у површном, сумарном и свакодневном искуству уопште не појављује – сама њихова суштина.

Др Мирко Зуровац (1941), редовни професор на катедрама за естетику и онтологију Филозофског факултета у Београду; објавио је књиге: Умјетност и егзистенција (1978), Умјетност као истина и лаж бића (1986), Дјетињство и зрелост умјетности 1 и 2 (1994), Идеја естетике (2016), Тешкоће у заснивању естетике (2012), Сигнатуре савремености (2007), Три лица лепоте (2005), Етос живота у књижевности (2002) и др.; превео је књиге: Биће и ништавило Жан-Пола Сартра и др.


Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња