Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Предавања > Предавање др Александре Тртовац „Проналажење информација у дигиталним библиотекама”
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Предавања Arhiva
Предавање др Александре Тртовац „Проналажење информација у дигиталним библиотекама”

07.03.2019. у 12:00 h
Амфитеатар НБС
Улаз је слободан


Позивамо вас да дођете на предавање „Проналажење информација у дигиталним библиотекама” др Александре Тртовац, које ће се одржати у четвртак, 7. марта, у 12 сати, у Амфитеатру Народне библиотеке Србије. Програм се организује поводом објављивања истоимене књиге, у издању Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” (2018).

На предавању ће бити речи о начину проналажења информација у дигиталним библиотекама, као и о могућностима веће прецизности у добијеним резултатима претраживања. Основна хипотеза др Тртовац јесте да је коришћење напредних метода и технологија боље и прецизније у односу на постојеће традиционалне методе рада у библиотекама.

Др Александра Тртовац је дугогодишња библиотекарка у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић” у Београду. Тренутно ради на пословима главног редактора електронског каталога COBISS, као и на изради метаподатака за дигиталне објекте у оквиру дигиталних збирки које креира и одржава Универзитетска библиотека; учествује у образовању и усавршавању стручних кадрова у библиотекарству. Чланица је Републичке комисије за доделу лиценци за рад у узајамној бази Cobiss.rs и републичког Редакторског тима за израду нормативних датотека; чланица je Друштва за језичке ресурсе и технологије, те тимова за различите међународне пројекте.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња