Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Вести > Др Дејан Вукићевић добитник награде „Јанко Шафарик”
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Вести Arhiva
Др Дејан Вукићевић добитник награде „Јанко Шафарик”

26.02.2019. у 12:00 h
др Дејан Вукићевић

Национална награда из области библиотекарства „Јанко Шафарик” доделиће се др Дејану Вукићевићу, дипломираном библиотекару саветнику, запосленом у Одељењу посебних фондова у Народној библиотеци Србије.
Награда се додељује за укупан допринос развоју библиотечко-информационе делатности Републике Србије.
Образложење: Жири за доделу Националне награде из области библиотекарства „Јанко Шафарик” донео је одлуку већином гласова да се поменута награда додели једином предложеном кандидату, др Дејану Вукићевићу, дипломираном библиотекару саветнику и водитељу Фонда старих, ретких и минијатурних књига Одељења посебних фондова Народне библиотеке Србије, као једном од водећих библиотекара у последњих двадесетак година у Србији. Др Дејан Вукићевић аутор је више монографских публикација и стручних и научних текстова, учесник је већег броја научних и стручних скупова у земљи и иностранству. Такође, добитник је престижних награда за најбољег библиотекара Београда „Марија Илић Агапова” и двоструки је добитник награде „Стојан Новаковић” за значајна дела из области библиотекарства.
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња