Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Разговор > Разговор „Данило Киш или Лаута и ожиљци”
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Разговор Arhiva
Разговор „Данило Киш или Лаута и ожиљци”
Учествују: Марија Ненезић, Владан Бајчета, Гојко Божовић

22.02.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!

Добро дошли!!


Позивамо вас да 22. фебруара, у 19 сати дођете у Атријум Народне библиотеке Србије, на обележавање дана рођења Данила Киша.
Тим поводом, Народна библиотека Србије и издавачка кућа Архипелаг организују разговор „Данило Киш или Лаута и ожиљци”, када ће бити представљена нова читања Кишових постхумно објављених прича.

У разговору учествују: Марија Ненезић и Владан Бајчета, књижевни критичари и Гојко Божовић, уредник издавачке куће Архипелаг.


У књизи Лаута и ожиљци налази се седам прича, од којих су приповетке „Апатрид”, „Јуриј Голец”, „Лаута и ожиљци”, „Маратонац и судија”, „Песник” и „Дуг” написане између 1980. и 1986. године, неке у време када Киш пише Енциклопедију мртвих, а неке као ауторски и приповедачки одјек на ову књигу и теме покренуте у њој. Овим причама придружена је и дводелна проза „А и Б”, за коју се претпоставља да је настала 1986. године.

Лаута и ожиљци је осма књига у оквиру „Дела Данила Киша у 10 књига”, која је објавио Архипелаг, као ексклузивни издавач дела Данила Киша за Србију, Хрватску и Босну и Херцеговину.


горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња