Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљање књиге „Јавне библиотеке и демократија” др Весне Црногорац (CLIO, 2018)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљање књиге „Јавне библиотеке и демократија” др Весне Црногорац (CLIO, 2018)
Учествују:
Зоран Хамовић
проф. др Жељко Вучковић
др Добрила Бегенишић
Златко Минић
др Весна Црногорац

21.02.2019. у 12:00 h
Амфитеатар Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!!


Поштовани,
Позивамо вас да 21. фебруара, у 12 сати дођете у Амфитеатар Народне библиотеке Србије на представљање књиге Јавне библиотеке и демократија др Весне Црногорац (CLIO, 2018).

Учествују:
Зоран Хамовић, главни уредник ИП CLIO
проф. др Жељко Вучковић, декан Педагошког факултета у Сомбору
др Добрила Бегенишић, библиотекар саветник, начелник Одељења за истраживање и развој библиотечког система – Матично одељење НБС
Златко Минић, новинар и стручњак организације „Транспарентност Србија”
и др Весна Црногорац, ауторка


У студији Јавне библиотеке и демократија Весна Црногорац руководи се идејом да јавне библиотеке, паралелно са својом традиционалном улогом, могу преузети и нове улоге и постати нека врста „приступне станице” за грађане у својој средини.


Професор Правног факултета у Загребу, др Јосип Крегар, у својој рецензији за ову књигу пише: „Повећана динамичност сусрета грађана разних профила у библиотеци на теме које нису дио књижевно-културног дискурса, већ грађанске партиципације у власти своје заједнице, представља приоритетну задаћу јавне књижнице сувременог доба.”


Др Весна Црногорац управница је Центра за интегритет у Нишу. Предавач је по позиву у институцијама културе у земљи и региону, водитељ бројних програма стручног усавршавања запослених у образовању. Објавила је три коауторске књиге и близу 40 стручних и научних радова у домаћим и страним часописима и зборницима. Била је дугогодишњи секретар Библиотекарског друштва Србије, чланица IFLA/FAIFE као и других истакнутих стручних комисија. Добитница је награде „Запис” за изузетан допринос развоју библиотечко-информационе делатности у Србији.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња