Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Вести > КУПОВИНА ПУБЛИКЦИЈА ЗА ФОНДОВЕ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ СРБИЈЕ У 2018. ГОДИНИ
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Вести Arhiva
КУПОВИНА ПУБЛИКЦИЈА ЗА ФОНДОВЕ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ СРБИЈЕ У 2018. ГОДИНИ

06.02.2019. у 14:00 h
КУПОВИНА ПУБЛИКЦИЈА ЗА ФОНДОВЕ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ СРБИЈЕ У 2018. ГОДИНИ
У 2018. години Народна библиотека Србије је, осим публикацијама набављеним путем поклона и размене, своје фондове обогатила и куповином 1.483 јединице библиотечко-информационе грађе и извора.
Купљенo је 647 јединицa старе и ретке грађе за посебне фондове, 12 бројева новина, 12 старих и ретких књига, као 812 публикација из домаће издавачке продукције које су недостајале у фонду.
Куповину публикација за фонд финансирају Министарство културе Републике Србије и Народна библиотека Србије. Највеће проблеме при куповини публикација за фонд стварала је примена Закона о јавним набавкама, који налаже да се и библиотечко-информациона грађа и извори морају куповати преко јавних набавки. Примена овог закона на куповину старе и ретке грађе не само да је отежала, него је у многим случајевима потпуно онемогућила куповину посебно вредних и раритетних јединица за реституцију националног фонда.
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња