Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Семинари > Успешно завршени семинари у Народној библиотеци Србије
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Семинари Arhiva
Успешно завршени семинари у Народној библиотеци Србије

21.12.2018. у 12:00 h


Кроз концепт „Међународна библиотечка платформа за учење о Холокаусту”, коју је развила организација Тераформинг из Србије, Народна библиотека Србије наставља успешну сарадњу на пољу учења о Холокаусту и сећања на њега. Током децембра 2018. у Народној библиотеци Србије одржана су два семинара на поменуту тему:
• 7. децембар 2018: Народна библиотека Србије и Заједница матичних библиотека Србије организовале су семинар за библиотекаре под називом: „Библиотеке Србије у међународној библиотечкој мрежи за учење о Холокаусту”. Полазници семинара били су библиотекари из Србије, са циљем упознавања и инцијативом за даље ширење сећања на Холокауст.
• 13. децембар 2018: Народна библиотека Србије била је домаћин и семинара “Librarians and archivists and the new international resources for teaching and learning about the Holocaust”, у сарадњи са мрежном организацијом Тераформинг. Полазници семинара били су угледни стручњаци који се баве темом Холкауста из целог света. Тога дана организован је и свечани догађај, где је представљена синтеза две изложбе о Холокаусту – „Писање страдања: књига о књигама: водич кроз публикације о Холокаусту”, ауторке Биљане Албахари, и „Неке речи о Холокаусту у Србији”, чији је аутор Мишко Станишић. Том догађају, у Атријуму НБС, присуствовали су и представници дипломатског кора, као и представници Министраства културе и информисања Републике Србије и Министарства спољних послова Републике Србије.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња