Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Вести > Конференција библиотека чланица COBISS регионалне мреже
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Вести Arhiva
Конференција библиотека чланица COBISS регионалне мреже

30.11.2018. у 12.00 h


Редовна конференција библиотека чланица COBISS регионалне мреже одржана је 27–29. новембра 2018. године у ИЗУМ-у у Марибору. Тема овогодишњег скупа била је посвећена укључивању школских библиотека у систем, а учесници су представили радове који илуструју искуства и примере из праксе. Истакнут је значај ширења мреже, као и бројне користи које је повезивање у систем донело овом типу библиотека.
Из Народне библиотеке Србије на конференцији су учествовали управник Ласло Блашковић, као и Весна Стевановић, Драгана Милуновић, Милорад Вучковић, Мирољуб Стојановић, Емина Чано-Томић, Ирена Бузић, Светлана Павловић, Сузана Павловић и Андреа Јовановић. Поред конференцијског програма, представници НБС учествовали су у радним састанцима са управом и развојним тимом ИЗУМ-а на тему даљег унапређивања сарадње. Договорени су детаљи у вези са преласком на каталогизацију са нормативном контролом, планираном за почетак 2019, као и наставак активности на образовању библиотекара, односно подршци у прихватању одређених новина у информатичкој инфраструктури. У делу скупа посвећеном представљању извештаја националних центара, Весна Стевановић је приказала резултате COBISS Србија тима у периоду између две конференције.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња