Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Стручни скупови > Седма Регионална конференција српског ПЕН ЦЕНТРА
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Стручни скупови Arhiva
Седма Регионална конференција српског ПЕН ЦЕНТРА
У програму учествују: Катица Ћулавкова Тоне Першак Роберт Симонишек Ентела Каси Балша Брковић Мирчеа Дан Дута Невен Вулић Слободан Зубановић, Братислав Милановић Војислав Карановић

20.11.2018. у 19:00 h
АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли !!


Међународно књижевно вече учесника Седме Регионалне конференције Српског ПЕН центра одржаће се у Атријуму Народне библиотеке Србије, у уторак, 20. новембра, у 19 сати.

У програму учествују:
Катица Ћулавкова
Тоне Першак
Роберт Симонишек
Ентела Каси
Балша Брковић
Мирчеа Дан Дута
Невен Вулић
Слободан Зубановић,
Братислав Милановић
Војислав Карановић

У средишту овогодишње Регионалне конференција Српског ПЕН центра, која се одржава у Београду од 19. до 22. новембра, налази се тема „О причи и причању“. Полазећи од наслова нобеловске беседе Ива Андрића, у којој се прича и причање стављају у само средиште људских активности од постања до савременог тренутка, на Конференцији ће се разматрати прича као витални књижевни жанр и као начин комуникације, али и као мноштво изражајних облика који настају у новим медијским и технолошким околностима.
Регионална конференција Српског ПЕН центра „О причи и причању“ свечано ће бити отворена у уторак 20. новембра у 10.30 часова у Српском ПЕН центру, да би потом радни део почео у 11 сати. Наредног дана, у среду 21. новембра, у Српском ПЕН центру одржаће се још два округла стола посвећена теми „О причи и причању“.
У раду Конференције „О причи и причању“ учествују писци и критичари из седам земаља Југоисточне Европе: Мирчеа Дан Дута (Румунија), Катица Ћулавкова (Македонија), Тоне Першак (Словенија), Роберт Симонишек (Словенија), Ентела Каси (Албанија), Балша Брковић (Црна Гора), Невен Вулић (Хрватска), као и Вида Огњеновић, Јелена Ленголд, Марија Ненезић, Михајло Пантић и Гојко Божовић.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња