Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Изложбе > Изложба Легата Милоша Црњанског гостује у Галерији солидарности Котор
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Изложбе Arhiva
Изложба Легата Милоша Црњанског гостује у Галерији солидарности Котор

16.11.2018. у 18.00 h
16. новембар – 16. децембар 2018
Галерија солидарности Котор, ОЈУ „Музеји“ Котор
„Лутам, још, витак, са сребрним луком…”


Поводом 125 година од рођења Милоша Црњанског, писца који је својим стваралаштвом значајно обележио развој модерне књижевности, изложба Народне библиотеке Србије „Лутам, још, витак, са сребрним луком...“ гостује у Галерији солидарности Котор, у оквиру свечаности „Дан општине Котор“, од 16. новембра до 16. децембра 2018. године.

На изложби се представљају драгоцени прикази пишчевих докумената, књижевних дела у рукопису, фотографија, књига са белешкама, као и снимак последњег интервјуа за Телевизију Београд.

У сарадњи са Националном библиотеком Црне Горе „Ђурђе Црнојевић“, на изложби ће бити изложена прва издања најзначајнијих објављених пишчевих дела, али и књижица „Бока Которска“, писана као бедекер за потребе популарисања зачетака туризма у Црној Гори.

Посебан сегмент изложбе представља музика композитора Светислава Божића, инспирисана делом „Ламент над Београдом“, која ће бити емитована током трајања изложбе.

У години када се обележава и 100 година од објављивања драме „Маска“, прве књиге Милоша Црњанског, посетиоци изложбе ће бити у прилици да на својим таблет уређајима и мобилним телефонима читају дигиталну копију тог првог издања.

Организатор изложбе ОЈУ „Музеји“ Котор.

Реализацију изложбе омогућило је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња