Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Изложбе > Изложба: Рат и хумор (1914–1918)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Изложбе Arhiva
Изложба: Рат и хумор (1914–1918)
Реализација: Институт за историју оглашавања и Народна библиотека Србије

16.11.2018. у 19.00 h
Изложба је отворена до 16. децембра 2018. године
Изложбени хол Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан


У Изложбеном холу Народне библиотеке Србије, 16. новембра 2018. године, у 19 сати, биће отворена изложба „Рат и хумор: 1914–1918“, аутора Владимира Чеха и Милана Ристовића.

Изложба указује на начин на који је у Првом светском рату у штампаним медијима коришћен хумор као делотворно пропагандно средство намењено мобилисању јавности. Одабрани артефакти су посматрани као историјски документи, комуникационе алатке, без вредновања идеја које преносе, из политичког, војног, друштвеног или националног аспекта. Коришћени су искључиво као примери како су у новинама и сатиричним часописима, на плакатима и разгледницама, исте теме саопштаване у различитим културама за остварење ис тих циљева.

На изложби ће бити представљена оригинална грађа Народне библиотеке Србије, Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ и Института за историју оглашавања, као и репродукције грађе из Универзитетске библитеке у Хајделбергу, Конгресне библиотеке у Чикагу, Националне библиотеке Француске...

Изложбу реализују Институт за историју оглашавања и Народна библиотека Србије, уз подршку фирми Alma Quatro, Beoexpo и Digital Mind.

Реализацију изложбе помогле су и амбасаде САД, Велике Британије, Аустрије и Канаде у Београду.

Током трајања изложбе биће организовано стручно вођење.

Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња