Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Концерти > Суботом у 6: Вече клавирске музике Бетовена и Рахмањинова
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Концерти Arhiva
Суботом у 6: Вече клавирске музике Бетовена и Рахмањинова
Војислав Перућица, пијаниста

10.11.2018. у 18.00 h
Хол испред Централне читаонице
Улаз је слободан

Аутор и уредник програма Суботом у 6: Никола Вукановић


У суботу, 10. новембра, у 18 сати, у оквиру седмог циклуса Суботом у 6 биће одржан концерт пијанисте Војислава Перућице под насловом Концерт клавирске музике Бетовена и Рахмањинова.

Војислав Перућица добитиник је многобројних награда и признања, међу којима се издвајају прва специјална награда на Интернационалном европском конкурсу за младе музичаре у Италији (2001), прва награда за соло клавир на Peel фестивалу и друга награда на Kiwanis фестивалу у Канади.
Носилац је дипломе за културни допринос града Пожаревца за 2001. годину. Дипломирао је са просеком 10 на Факултету музичке уметности Универзитета Града Торонта, на одсеку за концертно извођење, у класи проф. Бориса Лисенка (2007). Наступао је са Toronto Woodwinds квартетом у Royal Ontario музеју. Био је члан групе од 20 пијаниста који су одржали концерт на 10 концертних клавира у оквиру програма ИП у Риму (2004). Као посвећени камерни музичар наступао је са многим музичарима у Канади, а снимио је и музички ЦД са кларинетистом Гораном Гојевићем. У току студија усавршавао се на мастеркласовима код проф. Џеми Паркер, проф. Мариета Орлов, проф. Марина Мдивани, проф. Наталија Тјомкин. Године 2013. завршио је мастер студије у класи проф. Нинослава Живковића на Факултету музичке уметности у Београду.

Циклус концерата Суботом у 6 покренут је 2012. године са циљем да афирмише талентоване младе музичаре и да у целости подржи квалитетну музичку и концертну активност младих у нашој земљи.

Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња