Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Концерти > Суботом у 6: Пијанистички реситал Нине Мартиновић
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Концерти Arhiva
Суботом у 6: Пијанистички реситал Нине Мартиновић
Класа: Ненад Радић, ванр. проф. ФМУ

20.10.2018. у 18.00 h
Хол испред Централне читаонице
Улаз је слободан

Аутор и уредник програма Суботом у 6: Никола Вукановић


У суботу, 20. октобра, у 18 сати, у оквиру седмог циклуса Суботом у 6 биће одржан концерт пијанисткиње Нине Мартиновић.

На програму су дела Баха, Бетовена, Деспића, Равела и Рахмањинова.

Нина Мартиновић дипломирала је 2015. године у класи доц. Наташе Митровић на Катедри за клавир Факултета музичке уметности у Београду и уписала мастер студије на одсеку за камерну музику, у класи др ум. доц. Тее Димитријевић. Током студија, усавршавала се кроз рад са реномираним пијанистима и педагозима као што су Арбо Валдма, Хуберт Рутковски, Мартин Хјуз и Михаел Уде. Остварила је низ концерата у Бечу као солиста и члан камерних ансамбала. Од изузетног значаја је и наступ у Руском дому у Београду са виолончелистом Глебом Степановим, асистентом на московском конзерваторијуму „Чајковски”. Поред бројних солистичких наступа, са колегиницом Ивоном Милић, током студија на одсеку за камерну музику, наступала је у клавирском дуу „Сказка” у свечаним београдским салама у оквиру концерата класе, студентских организација и фестивала („Фестум”, „Култ и више”, „Бољшој”) као и на такмичењима - XI Фестивал словенске музике (прва награда) и XX Републичко такмичење камерне музике (прво место - Лауреат).
Тренутно завршава мастер студије на одсеку за клавир у класи др Ненада Радића, ванр. проф. ФМУ и бави се педагошким радом у школи „Станковић“.

Циклус концерата Суботом у 6 покренут је 2012. године са циљем да афирмише талентоване младе музичаре и да у целости подржи квалитетну музичку и концертну активност младих у нашој земљи.

Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња