Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Разговор > Вече посвећено 20. годишњици доделе Нобелове награде за књижевност португалском писцу Жозеу Сарамагу
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Разговор Arhiva
Вече посвећено 20. годишњици доделе Нобелове награде за књижевност португалском писцу Жозеу Сарамагу

09.10.2018. у 18:00 h


Задовољство нам је да вас позовемо 9. октобра, у 18 сати, у Амфитеатар Народне библиотеке Србије, на вече посвећено 20. годишњици доделе Нобелове награде за књижевност португалском писцу Жозеу Сарамагу.

Том приликом, публици ће се обратити Његова Eкселенција Аугушто Сараива Пејшото, амбасадор Португала, Ласло Блашковић, управник Народне библиотеке Србије, и Дејан Михаиловић, уредник у издавачкој кући Лагуна.

Након уводног обраћања, биће одржан разговор о Сарамаговом књижевном делу на коме учествују: Љиљана Шоп, Сања Милић и Дејан Михаиловић.

У 19.15, посетиоци ће имати прилику да погледају документарни филм Жозе и Пилар, у режији Мигела Гонсалвеша Мендеша (2010).

У част једном од најплоднијих писаца данашњице, амбасада Португала, у сарадњи са Народном библиотеком Србије и издавачком кућом Лагуна, обележиће 20. година од додељивања Нобелове награде за књижевност Жозеу Сарамагу - трибином о Сарамаговом делу као и пројекцијом документарног филма "Жозе и Пилар" у режији Мигела Гонсалвеша Мендеша.

Фото албум преузет са Фацебоок Народне библиотеке Србије
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња