Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Предавања > Библиотекари библиотекарима: Како читати књигу – интерактивност у књизи уметника
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Предавања Arhiva
Библиотекари библиотекарима: Како читати књигу – интерактивност у књизи уметника
Предавач: Никола Радосављевић

11.10.2018. у 12.00 h
Амфитеатар
Улаз је слободан


У оквиру циклуса предавања Библиотекари библиотекарима, 11. октобра, у 12 сати, биће одржано предавање на тему „Како читати књигу – интерактивност у књизи уметника” које ће одржати Никола Радосављевић.

Предавање „Како читати књигу – интерактивност у књизи уметника“, представља резултате вишегодишњег истраживања појма интеракције у области индустријски штампаних и уметнички рађених књига. На предавању ће бити представљени различити примери дела савремених ликовних уметности, која су значајно променила перцепцију публике у вези са тим шта би књига као објекат заправо могла да буде.

Никола Радосављевић добитник је осамнаест престижних награда и признања из области цртежа и графике. Учествовао је на више од сто педесет колективних изложби у земљи и иностранству - Србија, Холандија, Немачка, Кина, Швајцарска, Русија, Бугарска, Македонија, Мађарска, САД… Године 2015. био је део тима који је освојио златну медаљу Прашког квадријенала „For provoking a dialogue”, националног наступа студентске секције у Чешкој.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња