Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Изложбе > Изложба: Хазарски речник (интерактивни дијалог књиге, посматрача и простора)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Изложбе Arhiva
Изложба: Хазарски речник (интерактивни дијалог књиге, посматрача и простора)
Аутор: Никола Радосављевић

27.09.2018. у 19.00 h
Изложба је отворена до 31. октобра 2018. године
Изложбени хол Народне библиотеке Србије


У Изложбеном холу Народне библиотеке Србије, 27. септембра 2018. године отварена је изложба „Хазарски речник: интерактивни дијалог књиге, посматрача и простора“ аутора Николе Радосављевића.

Докторско уметнички пројекат Хазарски речник представља обједињено истраживање различитих типова књиге уметника, који кроз своја тактилна, просторна и визуелна својства граде интеракцију са публиком тако што књига постаје галеријски објекат у функцији преноса информације. Сложени интимни наратив могуће је читати додиром исто колико и посматрањем. Ова ликовна просторна целина уједињена је идејом о колективном духу публике који уточиште и мир тражи у пејзажима, нетакнутим људском руком.

Никола Радосављевић добитник је осамнаест престижних награда и признања из области цртежа и графике. Учествовао је на више од сто педесет колективних изложби у земљи и иностранству (Србија, Холандија, Немачка, Кина, Швајцарска, Русија, Бугарска, Македонија, Мађарска, САД…). Године 2015. био је део тима који је освојио златну медаљу Прашког квадријенала „For provoking a dialogue” националног наступа студентске секције у Чешкој.

У среду и четвртак, 24. и 25. октобра, аутор организује стручно вођење кроз изложбу, са почетком у 19 сати.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња