Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Вести > РУМСКА КЊИЖЕВНА КОЛОНИЈА "РУМА 2018"
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Вести Arhiva
РУМСКА КЊИЖЕВНА КОЛОНИЈА "РУМА 2018"

17.09.2018. у 15:00 h


У Руми је од 10. до 14. септембра одржана Румска књижевна колонија „Рума 2018“, друга по реду, у организацији Заједнице матичних библиотека Србије, Народне библиотеке Србије, Градске библиотеке „Атанасије Стојковић“ у Руми и Општине Рума.
Учесници Колоније били су наши репрезентативни књижевни ствараоци: Владимир Копицл (песник и есејиста), Томислав Маринковић (песник), Кајоко Јамасаки (песникиња и књижевни преводилац), Соња Атанасијевић (романописац, приповедач, есејиста), Слободан Зубановић (песник) и Гојко Божовић (песник, есејиста и књижевни критичар, овде у улози модератора).
Учесници Колоније били су смештени у Борковцу, румском излетишту.
Током Румске књижевне колоније „Рума 2018“ одржано је неколико књижевних трибина – у Пећинцима, Инђији, Старој Пазови, Шапцу и Руми – на којима су горенаведени учесници представљали своје стваралаштво.
Попут рада претходне (у вези са којом је штампан зборник Румска књижевна колонија „Рума 2017“, који је објавила Народна библиотека Србије), рад Румске књижевне колоније „Рума 2018“ биће представљен у одговарајућој публикацији, са књижевним прилозима учесника, као и прилозима на тему коју ће сами учесници предложити.
Ово је друга у низу књижевних колонија које би се у Руми одржавале сваке године. Уз то, планирано је да по овом моделу, кроз сарадњу јавних библиотека, локалних самоуправа и Заједнице матичних библиотека Србије, заживи још неколико књижевних колонија.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња