Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Вести > ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ у новој дигиталној понуди за ЧЛАНОВЕ београдских БИБЛИОТЕКА
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Вести Arhiva
ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ у новој дигиталној понуди за ЧЛАНОВЕ београдских БИБЛИОТЕКА
Дигитална документаристика у Народној библиотеци Србије и Библиотеци града Београда

11.07.2018. у 12:00 h

Народна библиотека Србије и Библиотека града Београда у сарадњи са Међународним фестивалом документарног филма Beldocs лансирали су пројекат АVА Dоc Београд.

Чланови библиотека ће од данас (11.07.2018) имати ексклузивну прилику да бесплатно користе услуге АVА VОD платформе и гледају најатрактивнија остварења савремене светске документаристике која су приказана на Белодцсу у претходних неколико година. Са бројем своје чланске карте они могу приступити видеотеци он-лине или филмове гледати директно у библиотекама. Овим иновативним пројектом мултимедијални садржај у библиотекама се обогаћује и по први пут се уводи on-line VOD (video on demand) сервис у српском библиотекарству.

  • АVА Dоc је пројекат који окупља 27 партнера из 9 европских земаља са циљем да европске филмове учини доступним корисницима библиотека у разним европским земљама. Европски фестивали кратког и документарног филма свој филмски програм чине доступним за кориснике 15 библиотека широм Европе (Велика Британија, Немачка, Португал, Чешка, Финска, Италија, Србија). У Србији су то корисници Народне библиотеке Србије и Библиотеке града Београда. У пројекат су укључена 4 значајна фестивала документарног филма из Европе – Ji.hlava IDFF, DocLisboa, Sheffield IFF i Beldocs IDFF. Носилац пројекта је немачка компанија Reelport.

  • Корисници АVА VOD могу учествовати у наградној игри #europeanfilmchallenge која траје до краја јула 2018, а победник осваја путовање на Венецијански филмски фестивал. За европске филмове одгледане на овој платформи учесници такмичења ће добити додатних 3 поена по филму. Такмичењу се могу прикључити особе старије од 18 година. Покрените изазов на www.europeanfilmchallenge.eu.

    - Пројекат АVА Doc је подржала Европска унија кроз програм Креативна Европа, подпрограм Медији, и Министарство културе и информисања РС.

  • Фото албум преузет са Facebooka Народне библиотеке Србије
    горе штампај пошаљи
    О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња