Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Концерти > Суботом у 6: Реситал ауторске музике
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Концерти Arhiva
Суботом у 6: Реситал ауторске музике
Коста Јевтић, клавир

16.06.2018. у 18.00 h
Хол испред Централне читаонице Народне библиотеке Србије
Улаз је слободан

Аутор и уредник програма Никола Вукановић


У суботу, 16. јуна 2018, у 18 сати, пијаниста Коста Јевтић затвара шести циклус програма Суботом у 6 концертом „Реситал ауторске музике“.

На програму концерта налази се ауторско дело Косте Јетвтића „Три циклуса клавирских комада“ (2016-2018).

Верујући да је класичној пијанистичкој сцени данас потребан нов талас ослобађања креативних потенцијала кроз искорак изван устаљених извођачких канона, пијаниста Коста Јевтић 2017. године излази из традиционалних репертоарских оквира и започиње представљање сопствене музике за соло клавир. На ауторским реситалима у Србији, Италији и Норвешкој премијерно изводи музику која у себи спаја утицаје постминимализма, класике и традиционалне музике. Исте године покренуо је иницијативу да Нови Сад постане један од пет европских градова домаћина фестивалског бренда Piano City који промовише иновативне начине звучног оплемењивања града, приближавање различитих жанрова, уметника разноврсних профила и публике различитог бекграунда.

Музичке увиде стицане током класичних студија клавира на Академији уметности у Новом Саду у класама маестра Кемала Гекића и Алана Фрејзера, као и током две и по деценије сарадње са инструменталистима и певачима, концертирања, рада са ученицима и студентима, сада сублимира у личне музичке исказе, заменивши средства, али тежећи и даље истом циљу: уметности која је ту да очара, да ослободи.

Програм Суботом у 6 настао је 2012. године са циљем да афирмише талентоване музичаре и да у целости подржи квалитетну музичку и концертну активност у нашој земљи. До данас одржано је шест концертних сезона, 172 концерта на којима су наступали талентовани ученици, студенти и професори музичких школа и музичких академије из земље и иностранства, као и афирмисани музичари Урош Дојчиновић, Диана Јовановић, Милан Савић, Марија Брајковић, Душан Стојановић, Катарина Ранковић, Ана Стефановић, Далида Грмуша, композитор Александар Симић, ансамбл Jokulatores Slavenses, Мастер арт академци, Аратос трио, трио Attacca, и многи други.

Добро дошли!

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња