Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљен зборник радова "Идеје и идеали Ратка Божовића", у издању Факултета политичких наука и Чигоја штампе, 2017.
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљен зборник радова "Идеје и идеали Ратка Божовића", у издању Факултета политичких наука и Чигоја штампе, 2017.

19.04.2018. у 19:00 h


У Амфитеатру Народне библиотеке Србије, <б>представљен је зборник радова Идеје и идеали Ратка Божовића, у издању Факултета политичких наука и Чигоја штампе, 2017.

Учествовали:
проф. др Дивна Вуксановић,
проф. др Ђуро Шушњић,
проф. др Славиша Орловић,
издавач и уредник Жарко Чигоја и
проф. др Ратко Божовић.


„Свесни смо да је ова књига само делимично обухватила и захватила Ратков опус, сфере интересовања, утицај, школу, теорију, следбенике, стил и харизму. За обухватнији приказ његовог стваралаштва потребан је већи просторни и временски оквир од оног који смо у припремању ове књиге имали.

Ратка Божовића је грех сместити у једну књигу, а још већа грешка била би да нема књиге о њему. Ово је само први корак и нека врста путоказа и упута будућим истаживачима у дубље истраживање и анализирање његовог стваралаштва.

Ова књига је сама себе написала и уредила. Сваки аутор је одабрао свој угао и фокус, своју тачку ослонца, своју боју и своју ноту.

Упркос уложеном труду, остаје уверење да је, ипак, Ратко Божовић лепши и мудрији од представе о њему.“

Славиша Орловић

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња