Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљена књига Милорада Стојића "ТРИБАЛИ у археологији и историјским изворима"
у издању ХЕРАЕДУ, 2017.
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљена књига Милорада Стојића "ТРИБАЛИ у археологији и историјским изворима"
у издању ХЕРАЕДУ, 2017.

18.04.2018. у 19:00 h


у Амфитеатру Народне библиотеке Србије, представљена је књига Милорада Стојића ТРИБАЛИ у археологији и историјским изворима, у издању ХЕРАЕДУ, 2017. године.

Учествовали:
др Софија Петковић, виши научни сарадник на Археолошком институту у Србији,
др Милан Димитријевић и
др Милорад Стојић, научни саветник на Археолошком институту у Србији.

У студији је реч о Трибалима - старобалканском народу који је у највећем делу последњег миленијума п. н. е. насељавао територију Србије. Књига садржи мноштво тешко доступне грађе, настале као резултат археолошких истраживања са бројних локалитета у Србији и северозападној Бугарској, значајних за реконструкцију генезе и развоја Трибала. За богатство садржаја значајни су били антички историографски и литерарни извори Хекатеја, Херодота, Аристотела, Птоломеја (Лаговог сина) – будућег родоначелника династије хеленистичког Египта (чији је изданак и Клеопатра). Они су оставили драгоцене податке о територији, карактеру, ратовима, обичајима и културној традицији Трибала.

Народна библиотека Србије Фацебоок Фото Албум
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња