Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљена књига есеја Мирка Магарашевића Чија је истина? (Catena mundi, 2017)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљена књига есеја Мирка Магарашевића Чија је истина? (Catena mundi, 2017)
Говорили: Стефан Драгићевић, критичар, Никола Маринковић, уредник издања, и аутор

22.03.2018. у 19:00 h


У Амфитеатру Народне библиотеке Србије представљена је <б>књига есеја Мирка Магарашевића Чија је истина?(Catena mundi, 2017).

Говорили:
Стефан Драгићевић, критичар, Никола Маринковић, уредник издања, и аутор.


Књигу Чија је истина? представљају текстови које је Мирко Магарашевић писао за Књижевни лист у оквиру колумне „Вруће теме”. Текстови су објављивани поводом широког дијапазона тема које извиру из потребе да се преипита наслеђе вишедеценијског монопола левих идеологија у српској култури, али нису ограничени само на ту област. Њима су придружени и текстови о урбаном наслеђу предратног Београда и књижевнокритички текстови у ширем смислу.

Мирко Магарашевић је песник, есејиста и аналитички књижевни критичар. Као песник се огласио још 1969. године књигом Погоци за вучије и друге очи, у издању београдске Просвете. У засебним књигама и огледима бавио се различитим тематским областима – од митолошких преко личних, књижевно-историјских па све до културно-политичких; бавио се и феноменом талента, модерности у позији и критичком поезијом.

Фото албум преузет са Facebooka Народне библиотеке Србије
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња