Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљено дело Балкански есеји Хуберта Батлера
(прев. Хана Дворник и Срђан Дворник, Фрактура, 2016)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљено дело Балкански есеји Хуберта Батлера
(прев. Хана Дворник и Срђан Дворник, Фрактура, 2016)
Учествовали: проф. др Милан Ристовић, новинар Милош Васић, колумниста и критичар Теофил Панчић и аутор предговора Крис Аги

15.03.2018. у 18:00 h


У Атријуму Народне библиотеке Србије, представљено је дело <и>Балкански есеји Хуберта Батлера (прев. Хана Дворник и Срђан Дворник, Фрактура, 2016).

Учествовали: проф. др Милан Ристовић, новинар Милош Васић, колумниста и критичар Теофил Панчић и аутор предговора Крис Аги.

Балкански есеји прослављеног ирског есејисте Хуберта Батлера писани су од 1937. до 1989. године и представљају прво издање у коме су сви ауторови есеји о Балкану обједињени у једној књизи. Батлер је, попут бројних путописаца који су пропутовали Балкан, био инспирисан овим поднебљем. Многе теме у овим есејима доминантно се тичу историје Србије, Хрватске и Босне.

Аутор предговора Крис Аги истиче да је Хуберт Батлер један од ретких аутора чије је извор надахнућа, попут Орвеловог, Солжењициновог и Камијевог, „етичка имагинација“.

Програм се реализује у оквиру шестог Београдског ирског фестивала који траје од 9. до 18. марта на различитим локацијама у Београду.

Фото албум преузет са Facebooka Народне библиотеке Србије
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња