Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Изложбе > Изложба: Успомене и графички дизајн – буди уметник
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Изложбе Arhiva
Изложба: Успомене и графички дизајн – буди уметник
Аутор: мр Миодраг Бата Кнежевић

23.02.2018. у 19.00 h
Изложба је отворена до 18. мај 2018. године
Изложбени хол Народне библиотеке Србије


У изложбеном холу Народне библиотеке Србије, свечано је отворена изложба уметника мр Миодрага Бате Кнежевића „Успомене и графички дизајн – буди уметник“.

На изложби су представљени најважнији уметникови радови током каријере: од студентских почетака у Пољској, плаката за представе Југословенског драмског позоришта и Народног позоришта у Београду, ликовних радова за издавачку кућу Нолит, омота књига и грамофонских плоча, па све до збирке илустрованих плаката коју је 2012. године Бата Кнежевић поклонио Народној библиотеци Србије.

Опширније можете прочитати на линку: https://www.nb.rs/events/event.php?id=22953

Бата Кнежевић рођен је у Београду 1947. године. Школовао се у Бечу, Београду, Берлину и Варшави. Студирао је на Академији лепих уметности у Варшави до 1972. године, када се вратио у Београд као магистар уметности и постао члан УЛУПУДС-а. Додељено му је звање „истакнути уметник“ од Удружења уметника примењених уметности и дизајна 1998. године, а до 2003. године је на Факултету примењених уметности у Београду био у звању доцента и ванредног професора.

У оквиру свог Студија „Бата Кнежевић“ бави се графичким дизајном, пројектовањем амбалаже, каталога, разних публикација, књига, монографија и њиховом графичком реализацијом у свим доступним техникама штампе. Већи део времена у симбиози са природом посвећује својој „Башти“ где узгаја биљке на искуствима старог кинеског баштованства.

Своје радове излаже на самосталним и у групним изложбама у земљи и иностранству. Добитник је многих награда за своју уметничку делатност. Од 2009. године је у звању редовног професора. Последњих девет година бави се и очувањем речне рибе, дугоносе кечиге (лат. Acipenser ruthenus) у Дунаву. Врста је у нестајању због изградње бране на Ђердапу и без помоћи човека јој прети изгинуће.

Фото албум преузет са Facebooka Народне библиотеке Србије
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња