Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Предавања > Библиотекари библиотекарима: Културна дипломатија и библиoтекарство
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Предавања Arhiva
Библиотекари библиотекарима: Културна дипломатија и библиoтекарство
Предавач: Беба Станковић (Народна библиотека Србије)

31.01.2018. у 12.00 h


У Амфитеатру Народне библиотеке Србије, у оквиру циклуса Библиотекари библиотекарима одржано је предавање на тему Културна дипломатија и библиoтекарство.

Предавање се базира на приступу библиотекарству као хибридном начину пословања у радикално промењеном дискурсу улоге наше професије последњих деценија.
Културна дипломатија је, у данашњим условима, поред могућности које јој се нуде у широком дијапазону културних индустрија, усмерена и ка унутра, ка позиционирању установа културе на јавној сцени сваке средине понаособ, због сложених односа транзиције и учесталих промена (поглавито у библиотекама), те о културној дипломатији не говоримо као о активности везаној за грађење места и слике установе само ка споља, ка међународним активностима, већ и позиционирању и учвршћавању њене улоге унутар заједнице којој припада.

Предавање ће одржати Беба Станковић, виша библиотекарка, Одељење за програме из културе и протокол Народне библиотеке Србије.

Фото албум преузет са Facebooka Народне библиотеке Србије
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња