Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Посете > Директорка Националне библиотеке Туниса посетила Народну библиотеку Србије
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Посете Arhiva
Директорка Националне библиотеке Туниса посетила Народну библиотеку Србије

15.12.2017. у 12:30 h


У оквиру званичне посете делагације Туниса Србији, директорка Националне библиотеке Туниса , госпођа Ража Бен Слама, састала се са колегом, управником Народне библиотеке Србије, Ласлом Блашковићем.
Повод за ову посету је потписивање Протокола о сарадњи између две националне библиотеке, уприличено у четвртак, 14. децембра, у присуству министара спољних послова Србије и Туниса.
Културне везе између Србије и Туниса биће унапређење у књижевности и уметности, чему ће значајно допринети сарадња две националне библиотеке. На састанку у Народној библиотеци Србије, разговарало се о првим корацима у сарадњи на пољу библиотекарства и дигитализације. Превођење књижевности и филозофије на српски и арапски језик отвара нове могућности за преводиоце и издаваче. Госпођа Бен Слама упутила је срдачан позив управнику Блашковићу да током 2018. године посети Националну библиотеку Туниса.
Обиласком библиотеке и посетом Одељењу за конзервацију и рестаурацију, састанак је успешно завршен, а следећи је већ заказан у Тунису, у априлу 2018.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња