Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљен први роман драматурга Јована Поповића Дуго путовање укруг.
Кратка хроника једне породице на прелазу века (Геопоетика, 2017)
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљен први роман драматурга Јована Поповића Дуго путовање укруг.
Кратка хроника једне породице на прелазу века (Геопоетика, 2017)

10.10.2017. у 19:00 h
Учествовали: проф. др Тања Поповић, др Неле Карајлић и Јован Поповић


Завршено је књижевно вече, на коме је представљен први роман драматурга Јована Поповића Дуго путовање укруг. Кратка хроника једне породице на прелазу века (Геопоетика, 2017).

Учествовали: проф. др Тања Поповић, др Неле Карајлић и Јован Поповић
Фото албум преузет са Фацебоока Народне библиотеке Србије

Дуго путовање укруг Јована Поповића роман је путовања главног јунака кроз живот и топосе од Београда, преко севера Европе до Америке и назад до Београда. Главни јунак крајем седамдесетих година прошлог века напушта Београд, земљу и породицу и креће на Запад, жудећи за пространством и лутањем. На тај корак га је мотивисао и жанр вестерна, митологија Дивљег запада, дела Форда, Хокса, Мена, Хатавеја, Ботикера… Ово је, стога, књига о београдској поетици лутања која се повремено смењује са америчким роуд романом и филмом.

Јован Поповић (Београд, 1963), угледни драматург, син великог уметника Миће Поповића, бави се писањем за телевизију, филм и позориште. Био је, између осталог, косценариста филма Црни Груја и камен мудрости, драматург серије Мој рођак са села, а његова представа Апологија непријатеља играна је у Београдском драмском позоришту. Бавио се приређивањем рукописа свог оца сликара Миће Поповића: Путописни дневници, Свети Антун. Објавио је књигу драма Ловац из изгубљене будућности и друге драме.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња