Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Представљања > Представљена нова књига есеја академика Владете Јеротића Добро и зло трче заједно
(Задужбина Владете Јеротића, Ars Libri, 2017).
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Представљања Arhiva
Представљена нова књига есеја академика Владете Јеротића Добро и зло трче заједно
(Задужбина Владете Јеротића, Ars Libri, 2017).
Учествовали: проф. др Жарко Требјешанин и академик Владета Јеротић

05.10.2017. у 19:00 h
Амфитеатар Народне библиотеке Србије


У Амфитеатру Народне библиотеке Србије, представљена је нова књигa есеја академика Владете Јеротића Добро и зло трче заједно (Задужбина Владете Јеротића, Ars Libri, 2017).
Академик Јеротић се у овој књизи позабавио кључним појмовима који одређују смисао постојања сваког појединца и друштва у целини: Добром и Злом.

Фото албум са Фацебоока Народне библиотеке Србије

“Добро и зло трче заједно, као оно код Платона, када су у двоколицама упрегнута два вранца, црни и бели. У каквом су они чудном спрегу, не можемо до краја знати. Хришћани зато с правом говоре о искушењима. Што се више трудимо и заиста чинимо Добро, већа је веротватноћа да ће све могуће препреке (искушења) на томе путу постајати веће. Али и друга загонетка није до краја решена: Зло. Што чешће, свесно (и више несвесно) док чинимо зло другима – али увек онда и себи – појављују се чудне опомене у човеку, унутра и споља.”

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња