Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Изложбе > „Писци ДИПЛОМАТЕ“
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Изложбе Arhiva
„Писци ДИПЛОМАТЕ“

18.09.2017. у 18:00 h
Изложбена поставка је реализована захваљујући Амбасади Португала у Београду и Институту Камоиш, у сарадњи са Архивом Југославије и Народном библиотеком Србије.

Изложбени хол испред главне читаонице Народне библиотеке Србије


Поводом обележавања 135. годишњице од успостављања дипломатских контаката између Републике Португал и Републике Србије, у Централном холу Народне библиотеке Србије, отворена је изложба „Писци дипломате“.

На свечаном отварању обратили су се: Ласло Блашковић, управник Народне библиотеке Србије, Њ. е. Аугушто Сараива Пејшото, амбасадор Републике Португал у Србији и др Милан Терзић, директор Архива Југославије.
На изложби „Писци дипломате“ представљене су биографије и дела 10 португалских и 5 српских писаца-дипломата из 19. и 20. века.
Ову поставку су реализовали Амбасада Португала у Београду и Институт Камоиш, у сарадњи са Архивом Југославије и Народном библиотеком Србије.

Реч је о програму у оквиру обележавања Европског дана језика, 26. септембра, који сваке године организује EUNIC мрежа културних центара у Београду.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до 30. септембра 2017. године.

Добро дошли!

Албум фотографија преузет са Facebooka националне библиотеке
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња