Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Посете > Гости из Русије, г. Владимир Малишев, председник Управног одбора "Књижаре писаца" и г. Јевгениј Лукин, директор "Куће писаца" из Санкт Петербурга посетили су Народну библиотеку Србије
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Посете Arhiva
Гости из Русије, г. Владимир Малишев, председник Управног одбора "Књижаре писаца" и г. Јевгениј Лукин, директор "Куће писаца" из Санкт Петербурга посетили су Народну библиотеку Србије

30.03.2017. у 12:00 h

У четвртак 30. марта, Народну библиотеку Србије посетили су гости из Русије, господин Владимир Малишев, председник Управног одбора "Књижаре писаца" из Санкт Петербурга и господин Јевгениј Лукин, директор "Куће писаца" из Санкт Петербурга, јавне установе културе, која делује у саставу Комитета за штампу и сарадњу са средствима масовног информисања Владе санктпетербуршке федералне области.
Гости из Русије су дошли у циљу успостављања сарадње са неком од књижара у Београду, како би у наредним месецима био отворен одељак са књигама на руском језику, као и књигама о Санкт Петербургу, Русији и руској култури.
"Књижара писаца" је основана 1925. године у центру старе руске престонице, на Невском проспекту, као књижара, издавачка кућа и клуб писаца Санкт Петербурга. И данас је то једна од најзначајнијих културних установа у овоме граду и читавој Русији, о чијем се раду старају "Кућа писаца", Савеза писца Санкт Петербурга, као и санктпетербуршки огранак Савеза писаца Русије.
У разговору са управником НБС гости из Санк Петербурга су изразили жељу за успостављањем сарадње и то кроз представљање рада и издања ове наше установе културе у „Књижари писаца“ и "Кући писаца", као и довођењу истакнутих аутора и стручњака у култури из Санк Петербурга на предавања и књижевне скупове у НБС. Такође, разговарано је и о могућностима сарадње у области издавања публикација од значаја за обе стране.
Гости су изразили жељу Комитета за штампу и сарадњу са средствима масовног информисања Владе Санкт Петербурга да НБС поклони комплет књига најзначајнијих руских писаца који су живели и радили у овоме граду, ка и да се успостави дугорочна и вишестрана сарадња са НБС.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња