Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Стручни скупови > 40. Састанак директора ISSN Центара
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Стручни скупови Arhiva
40. Састанак директора ISSN Центара

12.10.2015. у h
Састанак директора ISSN центара одржаће се у Београду од 12. до 16. октобра 2015. године.


Међународни ISSN центар основан је 1975. а званично је почео са радом 1976. године у Паризу због чега је Француска домаћин ISSN центра.
Међународни ISSN центар координира активности 88 земаља чланица. Један од основних задатака Центра јесте издавање и одржавање Међународног ISSN регистра. Такође, ISSN центар бави се додељивањем ISSN-а: међународним публикацијама и публикацијама које су штампане у државама које немају Национални ISSN центар.
Од 1975. године редовно се одржава Састанак директора Националних ISSN центара. Сваке године домаћин Састанка је једна од држава које улазе у састав Међународног центра. Јубиларни 40. састанак одржаће се у Београду, у Народној библиотеци Србије.

Детаљне информације о састанку погледајте овде.


Национални ISSN центар Србије основан је 2008. године са седиштем у Народној библиотеци Србије и делимично наставља традицију ISSN центра Југославије.
Руководилац ISSN центра Србије је Слободанка Комненић.

Основни задаци Националног ISSN центра су:
- додела ISSN-а текућим континуираним изворима који се публикују у Србији; формирање, одржавање и ажурирање података о записима текућих континуираних извора публикованих у Србији као и њихово регистровање у међународном ISSN регистру који се налази у Паризу; пружање помоћи уредницима приликом покретања нових наслова серијских публикација; додела нумеричког низа за EAN баркод.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња