Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Конференције за медије > Одржана конференција за новинаре поводом завршетка пројекта озвучавање сајтова Народне библиотеке Србије
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Конференције за медије Arhiva
Одржана конференција за новинаре поводом завршетка пројекта озвучавање сајтова Народне библиотеке Србије
Пројекат је реализован уз помоћ Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а подржало га је и Министарство културе и информисања.

25.12.2014. у 11:00 h

Народна библиотека Србије


Одржана Конференција за новинаре поводом завршетка пројекта Озвучавање сајтова Народне библиотеке Србије, на којој су се обратили Сава Савић, помоћник министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, проф. др Владо Делић, Технички факултет у Новом Саду и Мирољуб Стојановић, начелник Одељења за дигитализацију Народне библиотеке Србије.

Пројекат Озвучавање сајтова Народне библиотеке Србије подразумева озвучавање званичног сајта националне библиотеке, сајта Дигиталне Народне библиотеке Србије и портала Велики рат на коме је доступна оригинална грађа настајала у периоду од 1914-1918. Пројекат има за циљ да учини доступним информације које Народна библиотека Србије нуди својим грађанима, а посебно онима са умањеним психо-физичким способностима (слепе и слабовиде особе, особе оболеле од мултипла склерозе, особе са церебралном и дечијом парализом, са дислексијом, аутистичне особе итд).

Озвучавање сајтова Народне библиотеке Србије значајно је и за Србе у дијаспори, нарочито за младу популацију која ће имати прилике да слуша садржаје на матерњем језику. Доступни садржаји омогућиће свим корисницима да обављају своје свакодневне обавезе и да истовремено прате садржаје и читају озвучене публикације.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња