Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Округли столови > Интензивирање сарадње са преводилачком мрежом „Традуки“
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Округли столови Arhiva
Интензивирање сарадње са преводилачком мрежом „Традуки“

20.02.2014. у 12.00 h


Данас је у библиотеци Дома народне скупштине одржан радни састанак представника преводилачке мреже „Традуки“ и представника Министарства културе и информисања и Народне библиотеке Србије.

Руководилац "Традукија" и управница фондације "С. Фишер" из Берлина, г-ђа Антје Контиус и руководилац регионалне канцеларије "Традукија" у Сарајеву, г-ђа Хана Стојић, разговарале су са државним секретаром у Министарству културе и информисања г-дином Дејаном Ристићем и његовим сарадницима, о могућностима за повећање броја превода српских аутора на немачки језик и обратно, као и интензивирању међусобног превођења књижевних дела на језике југоисточне Европе. Заједнички је закључено да постоји реална основа, али и потреба да се Србија интензивније укључи у рад преводилачке мреже у чијем је раду до сада делимично партиципирала. Био би то начин да Србија из позиције пасивног корисника средстава из фондова за превођење, пређе у нови статус и постане један од креатора и активних судеоника културне размере у регионалним и европским оквирима. Због тога је договорено да поступак формалног приступања Србије у пуноправно чланство преводилачке мреже „Традуки“ почне што пре, на првом наредном састанку руководства мреже, почетком априла у Љубљани.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња