Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Округли столови > Значај библиографије - периодике за истраживање књижевности и културе
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Округли столови Arhiva
Значај библиографије - периодике за истраживање књижевности и културе

13.11.2012. у 11:00 h
Активности Института за књижевност и уметност у Народној библиотеци Србије

БеоградУ склопу пратећих програма изложбе Ре/визија: часописи као агенси књижевности и културе, коју организује пројекат Института за књижевност и уметност специјализован за проучавање (књижевне) периодике, у уторак 13. новембра, у "Малој сали" Народне библиотеке Србије, од 11 до 16 часова биће одржан округли сто "Значај библиографије - периодике за истраживање књижевности и културе".

Поред уводне речи др Весне Матовић, директорке Института за књижевност и уметност и руководиоца Пројекта за проучавање периодике. На округлом столу своје реферате изложиће и Миодраг Матицки, Слободанка Пековић, Гојко Тешић, Бојан Ђорђевић, Ана Ћосић-Вукић, Марија Циндори-Шинковић, Биљана Андоновска, Јелена Милинковић, Драгана Грујић и Гордана Ђоковић.

Излагањима ће бити покривене различите теме о односу библиографије, периодике и књижевних и културолошких проучавања: библиографија жанрова у периодици, „Белешке“ у Српском књижевном гласнику као облик библиографије културних збивања, женска књижевност у првој серији СКГ-а, авангарда и библиографија периодике, библиографија прилога из културе у дневној штампи 20. века (од Божићног и Ускршњег до Културног додатка), библиографија часописа Младост (1945‒1948) и нова култура, и часопис Дело (1955‒1992) као „библиографија“ послератне културе, периодике и књижевности. Пратећи нове трендове и задатке у проучавању периодике у новом медијском и електронском окружењу, два завршна излагања биће посвећена питањима библиографије периодике и дигитализације.

горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња