Приступна страна
Приступна страна > Дешавања > Вести > 1. Септембар - "Дечји дан" у Народној библиотеци Србије
Предавања
Разговор
Семинари
Изложбе
Концерти
Стручни скупови
Радионице
Конференције за медије
Представљања
Пројекције
Посете
Препоруке
Download
Дигиталне виртуелне изложбе
Вести
Округли столови
Фото албуми
Легат Љубице Цуце Сокић
Вести Arhiva
1. Септембар - "Дечји дан" у Народној библиотеци Србије

01.09.2012. у 11:00 h


Београд - Народна библиотека Србије је 1. септембра 2012, први пут организовала "Дечји дан", поводом почетка нове школске године.
У години јубилеја у којој национална библиотека обележава 180 година постојања, покретање Дечје Народне библиотеке Србије има за циљ да се деца, већ од предшколских дана, формирају на правим вредностима заснованих на знању, култури, образовању и информисању.
Тим поводом, у Народној библиотеци Србије одвијао се програм посвећен деци који је обухватао креативне радионице, на којима су најмлађи посетиоци сазнали како су настајале рукописне књиге, о путу наше ћирилице кроз векове, а старији ученици су разрешавали и "тајнопис".
У програму су учествовали и наши истакнути писци, илустратори и глумци: Војислав Брајовић, Љубивоје Ршумовић, Иван Јевтовић, Александар Бугарин, Урош Петровић, Димитрије Големовић и Марија Бишоф. Наши познати уметници читали су бајке, рецитовали песме, разговарали са децом, уписивали нове чланове НБС, глумили, цртали и организовали мала такмичења у циљу подршке националној библиотеци да се деца успешно укључе и интегришу у рад најстарије и најзначајније институције кулутре у Србији.
Тим догађајем свечано је представљен нови стални простор за реализацију програма "Дечја Народна библиотека Србије" који је отпочет ове године.
У завршном делу програма, талентовани ученици музичких школа одржали су концерт на клавиру који је после дужег периода репариран.

Целодневни програм Дечје Народне библиотеке Србије означава почетак нове етапе у будућем активном и интензивном културном деловању националне библиотеке посвећене младим и најмлађим ученицима.
Реализацију програма «Дечја Народна библиотека Србије» као и репарацију концертног клавира омогућила је Алфа банка – Београд кроз донаторска средства.
Национална библиотека изражава захвалност Алфа банци на указаном поверењу и позива потенцијалне донаторе да следе пример ове угледне међународне банкарске куће.


1 / 2 / 3 / 4 / 5 /
6 / 7 / 8 / 9 / 10 /
11
Фото албум "Дечји дан у НБС"
горе штампај пошаљи
О нама / Каталози/e-Извори / Збирке / Инфо за кориснике / За библиотекаре / Образовни центар / Издања / Дешавања / Инфо за издаваче / Међународна сарадња