Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > О нама > Пројекти > Инфобус


Инфобус


Wеb локација пројекта:

http://www.infobus.rs/

Назив пројекта:
Мобилни информативни и комуникациони центар (МИКЦ)

Координатори:

Хадија Кријешторац
Бранислав Станковић
Владимир Шекуларац

Кратак опис пројекта:

Циљ пројекта МИКЦ јесте обезбеђење приступа локалним и глобалним информацијама корисницима у тешко доступним местима ван градских центара у региону Рашке (Санџака). Састоји се из мобилне библиотеке (возила у власништву НБС, добијеног из донације) са модерном комуникационом опремом, уз стручну подршку библиотекара и помоћника - возача. Инфобус, уз основну функцију позајмне библиотеке за становнике села у Санџаку, служи и као Интернет пошта и центар у коме се реализује низ образовних пројеката (у сарадњи са локалним невладиним организацијама, школама и другим институцијама спремним на сарадњу, а према потребама становништва у региону).

Циљну групу пројекта чине житељи руралних насеља свих узраста, нивоа образовања, без обзира на верску, културну, политичку и полну припадност.

Инфобус ради четири дана у недељи на терену, а петог дана библиотекар и возач пишу извештаје и обављају припреме за наредну недељу, укључујући сервисирање Инфобуса и све припадајуће опреме.

У првој години пројекат се реализује на територији општине Пријепоље, а у следеће две године прошириће се на територије бар две суседне општине.Статус пројекта:
Активан (имплементација: 2003-2005)

Фото-галерија:

Библиотека на камилама, Кенија, 2002
Библиотека брод, Норвешка, 2003
Инфобус, Србија, 2004
горе штампај пошаљи