Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > О нама > Изводи из медија > Народна библиотека Србије наставља штрајк


Народна библиотека Србије наставља штрајк


24.02.2005. - Политика


Синдикат Народне библиотеке Србије одлучио је да настави штрајк упозорења, започет 9. фебруара, док се не испуни њихов захтев за повећањем зарада запослених у установама културе у Србији.

У саопштењу синдиката наводи се да „није прихватљиво објашњење министра Млађана Динкића да не постоји могућност да се повећају плате запосленима, нарочито онима са средњом и нижом стручном спремом, јер то не дозвољавају буџетски оквири".

„Питамо се који то оквири дозвољавају повећање плата министрима и посланицима? Захтеви библиотекара су минимални и незнатно би допринели побољшању животног стандарда, а то повећање у буџету би се мерило промилима", додаје се у саошптењу.

Штрајкачи захтевају повећање зарада за све групе запослених у националној библиотеци, изједначавање коефицијената запослених у Народној библиотеци Србије са запосленима у Београдској филхармонији и смену републичких министара културе и финансија.

Уредба о повећању зарада запослених у републичким установама културе, ступила је на снагу 29. јануара и њом је предвиђено повећање зарада запослених у распону од 20 до 60 одсто.

Бета

горе штампај пошаљи